neděle 4. září 2011

Nouvelle Vague - The Singers

Nouvelle Vague znají všichni především z reklam na T-Mobile a mají ji spojenou se sladkým francouzským hlasem. Co je teda Nouvelle Vague zač?
Jedná se o kapelu, která tvoří předělávky kapel z tzv. new wave éry (tj. nouvelle vague), mezi  které patří známé kapely jako Joy Division, Blondie, New Order, Billy Idol, The Pixies a třeba Siouxie and the Banshees. Jejich hudbu převádí do portugalského bossa-nova a ještě dál. Nám známé akustické kytary a sametové hlasy.
Kapelu tedy tvoří dva chlapíci Marc Collin a Olivier Libaux a samozřejmě vokálistky, které nechybí na jejich koncertech. Nejčastěji je to Mélanie Pain (její hlas asi znáte nejvíc z písničky Dance with Me a celého alba Bande á Part) či Camille a jiné.
Tohle zatím nejnovější album se nese v podobném duchu, avšak máme možnost zaslechnout více ženských hlasů nejen ve francouzštině. Určitě neočekávejte zástup pomalých písniček, ale barevnou směsici. Což dokazuje třeba Private Meeting, exotická Buiu a hodně rytmická My Girl. Mně osobně ale opět okouzlila Mélanie Pain v Peut-Etre Pas.

1 komentář: