čtvrtek 26. ledna 2012

Lamb - 5

"I am waiting for another language to speak the story of my soul"

Duo z Manchesteru, Andy Barlow a Lou Rhodes se pohádali, šli si svou cestou, prožili si pár nešťastných životních chvil, Andy pracoval na několika elektronických projektech, Lou tíhla tak trochu k folku a pak se jejich cesty zase protnuly a my se v dubnu po osmi letech dočkali nového, pátého alba. Úvodní píseň Another Language příjemně naladí, jsou to ti správní Lamb, říkáte si. Kvalitní downtempo je přece jen správná volba. Nejedná se o žádnou chladnou elektroniku, i když hlas Lou tak může někdy znít, na druhou stranu je neuvěřitelně něžný. Posluchači Portishead by neměli váhat ani chvíli.
Co však ale zamrazí, je hned druhá skladba Butterfly Effect. Možná právě proto ten její střet s hranicemi dokonalosti. Zato následující Build a Fire přivede do varu nebo se k němu alespoň přiblíží a i tenhle dynamický kousek jsem si užila. Další skladby nestrádají na kvalitě, jak jsme se mohli obávat. Ať už se jedná o Wise Enough nebo Last Night Last Sky. Pravdou je, že někdo z alba až tak překvapen nebude. Zas tak naposlouchanou celou tvorbu nemám, ale Lamb přinesly opět kvalitní album asi ne nějaké zlomové, rozhodně si však drží laťku vysoko. 

(Nové je ale speciální vydání, jehož druhý disk obsahuje spoustu instrumentálních skladeb).
(Pokud hudbu Lamb neznáte, začala bych zaručeným hitem Heaven, známou minimálně ze soundtracků třeba ze seriálu Six Feet Under).

Žádné komentáře:

Okomentovat