úterý 13. září 2011

Kasabian - Velociraptor

Indie rock a jistá dramatičnost v jejich tvorbě nadále setrvává v právě vydaném čtvrtém albu této anglické kapely. Dostalo se ke mě trochu dřív, tak jsem měla čas si ho poslechnout nejednou. S předchozím albem West Ryder Pauper Lunatic Asylum byla laťka nastavena opravdu vysoko a nová deska se liší. Není tak psychedelické, tempo je úplně jinde, slyšíme především balady a kytarový rock, který je občas proložen něčím svižnějším a elektronickým. Avšak minulý skvostný "Underdogový" začátek nečekejte. Některé skladby můžou trochu splynout, ale naštěstí i tohle album obsahuje pár velice podařených kousků. Z těch skladeb, které se vydaly jiným směrem můžu jmenovat lehkým sythem protkanou I Hear Voices a s tím správným úderným tempem, které známe z předchozího alba + tam slyším něco nového, Let´s Roll Just Like We Used To. Ti, co se těšili na electro riffy, si je můžou užít třeba ve Switchblade Smiles. Naopak třeba perfektně nazpívanou a komponovanou skladbou je bezesporu Man on Simple Pleasures. Na koncertě by se určitě vyřvávala Re-Wired s kasabianovskými "high tempo tunes". Spokojenost je na místě, byť jako celek postrádá ono "nej".

2 komentáře:

  1. asi tak...ale deska velmi příjemná, hlavně první třetina

    OdpovědětVymazat
  2. a co pak na opojné vlně absynthu plující La Fée Verte?

    je to dobrá deska. dobře se poslouchá. i když je pravda, že vypalovaček jako jsou Underdog, L.S.F. atp. se člověk nedočká.
    ale řekla bych, že ten lehký přechod do popu jim neuškodil. naopak noví kooks to s tím totálně přehnali a to album je prostě příšerný.

    OdpovědětVymazat