neděle 13. dubna 2014

Blur - Parklife

Těžko věřit, že je tomu již 20 let, co vznikla tahle nejryzejší britpopová deska moderní doby, Parklife. Mám všechno, co taková deska potřebuje. Nějaký ten disco úlet Girls & Boys, spoustu "catchy" písniček - End of Century, To the End a hlavně Damona Albarna. Damon v jakéliv podobě a balení umí každou desku posvětit jakýmsi kouzlem, kvalitou. Ať už v Gorillaz, Blur či na své sólo dráze.
Právě jeho nadcházející dubnový sólo debut mě podnítil si přimenout tuhle kultovní desku z doby, kdy rivalita mezi Blur a Oasis byla více než zřejmá.
Málokteré popová deska dokáže nezabřednout v nudných melodiích a dá se poslouchat od začátku do konce jako celek. Písnička Parklife a celá deska je důkazem hravých, rytmických, hodně britských, někdy až hodně ulítlích a stále aktuálních melodií.
Nevím, jak to Damon stíhá věnovat se všem svým projektům, ale fakt, že Blur nejsou kapelou minulosti je viditelný z dva roky staré písničky Under the Westway, která odezněla na Closing Ceremony na olympiádě v Londýně.

Žádné komentáře:

Okomentovat